Termékeink
Minőségi sertéshús, ahogy a szakma megkívánja
A sertésvágásnál számtalan dologra kell odafigyelnünk. Ezért ahhoz, hogy az általunk elvárt nívónak megfelelő terméket adjunk, emberi odafigyelésre van szükség. A gép feldolgozással ellentétben nem csak a hús megmunkálása lesz igényesebb, de így egyedi igényeknek is eleget tudunk tenni. Partnereink jól tudják, hogy kérhetnek kisebb vagy nagyobb félsertéseket, esetleg a bőrös félsertést kérhetik jobban megperzselve, vagy a bőrös félsertés és a lehúzott félsertés közötti átmenetek között is válogathatnak.
Prémium minőségű sertéshús
A friss és vörös hús szövetei nincsenek átszőve zsírral, mert magas hús-zsír arányú, S és E osztályú, jó genetikai állománnyal rendelkező sertéseket dolgozunk fel.
Súly és forma
A jó minőségű félsertés védjegyei az izomzat, a comb, karaj, és a lapocka formája. Félsertéseink elérik a min. 30 kg súlyt, és a megfelelő megmunkálásnak köszönhetően ránézésre megállapítható a jó minőség.
Külalak és hús-zsír arány
Természetesen a magas hús-százalék a sertés adottsága, viszont a megmunkálás során kiemelten fontos a precizitás és a szakmai hozzáértés, mert ettől lesz a hús nemcsak szép, de értékes is. Nálunk nagyon ritkán fordulnak elő olyan szakmai hibák, hogy sérült a szűzérme, vagy zsiradék maradt a papszeleten.Perzselés, tisztítás, feldolgozás
A bőrös félsertés minőségéhez az is hozzátartozik, milyen alaposan lett az állat megperzselve és megtisztítva a feldolgozás során. Nyilvánvalóan egy szigorú rendszer szerint perzselünk minden alkalommal, de megrendelőinknek arra is lehetőségük van, hogy azt kérjék, legyen a bőr jobban leperzselve, de a bőrös és a lehúzott félsertés közötti átmenetekből is választhatnak.Egyedi igények
Megrendelőink nem csak kommersz félsertést rendelhetnek. Lehetőség van különbféle termékek rendelésére is, ahol az egyes testtájakon a megrendelő igénye alapján rajta hagyjuk a szalonnát. Néhány példa: császáros, combos, lapockás, karajos, illetve ezek kombinációi: karajos-császáros, combos-császáros stb.Termékeink
Lehúzott félsertés
Cégünk specialitása és legnépszerűbb terméke. Átlagsúlya 30 kg. A kabátszalonna levétele után a féltestről körkéssel távolítjuk el a rajta maradt zsírt, egészen a húshártyáig.
Bőrös félsertés, bőrös süldő
A legegyszerűbb félsertés-fajta: megtisztított, kettéhasított félsertés, melynek testüregéből mindenféle zsiradékot eltávolítottunk. Mivel jó minőségű, magas színhússzázalékú sertésekkel dolgozunk, a féltesteket borító szalonna nem vastag. A bőrös félsertés átlagsúlya 40-43 kg, a süldőé 28-32 kg.
Nyesedék
A lehúzott félsertés előállítása során, a kabátszalonna levétele után a zsiradékot körkéssel távolítjuk el. Az így keletkezett termék a nyesedék, melyben a hús-zsír arány 30-70 %.
Apróhús
A félsertés megmunkálása, illetve a bontás és csontozás közben mindig vannak húsdarabok. Az apróhús hús-zsír aránya igény szerint 70-30% vagy 80-20%.
Belsőségek
A különféle belsőségek, a máj, a szív, a nyelv, a vese, a lép, a tüdő és a velő külön csomagolva rendelhetőek.
Sertésfej
Igény esetén sertésfej is rendelhető. A megfelelően tisztított és megmunkált sertésfejet is külön csomagolva kínáljuk.
Kabátszalonna
A lehúzott féltest megmunkálásakor keletkezik. A kabátszalonna 1-3 cm vastag, és igény szerint daraboljuk, bőrkézünk, vagy munkáljuk tovább bőrkézve vagy anélkül tokaszalonnára, hasaszalonnára, vagy zsírszalonnára.
Természetes belek
A tisztított, szakadásmentes gyomor, vékonybél, vakbél, hólyag, vastagbél és kuláré részeket sózva, töltésre készen rendelhetik meg.
Adja le rendelését, tájékozódjon termékeinkről és vegye fel velünk a kapcsolatot most!
Írjon nekünk, és munkatársunk hamarosan felveszi önnel a kapcsolatot!